1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany w szyjce macicy |
no name
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 7003
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-02-01, 08:35 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
4graffk4
gdy masz skierowanie na konizacje, to badania tam sa przeprowadzane, tak bylo u mnie ale ja nie lecze sie w Polsce
gdy mialam konizacje, to zjawilam sie rano w szpitalu, na czczo.
tam przygotowano mnie do zabiegu. po zabiegu zostalam wybudzona.
nie mialam krwawien, wiec zostalam poznym popoludniem wypuszczona.
to jest tylko zabieg, a nie operacja:) |
Temat: Zmiany w szyjce macicy |
no name
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 7003
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-01-27, 13:33 Temat: Zmiany w szyjce macicy |
4graffk4
U mnie bylo troszke inaczej. Chodzilam na kontrole. Robilam cyto. Ale ostatnia byla jakos nie po roku, tylko po poltora roku.
W sierpniu 2015 zaczelam brudzic w polowie cyklu. Takie jedno, dwu dniowe brudzenia.
31 sieprnia poszlam do ginekolog. Zrobilam cytologie. Po paru dniach dzwonili. Wynik byl PAP IV a-p. Po dwoch tygodniach mialam konizacje i lyzeczkowanie macicy. Niecale dwa tygodnie czekania i gdy przyszlam do ginekolog to pierwsze co dostalam, to bylo skierowanie do ginekologa onkologa. Krotka rozmowa z ginekolog i nastepna wizyta byla juz w klinice. Spotkanie z ginem onkologiem. Wytlumaczyl za i przeciw. Powiedzial, ze w trakcie zadecyduje co bedzie z jajnikami. Mialam abdominalne histersktomie. Jajniki zostaly
w tamtym roku mialam dwie kontrole. teraz wybieram sie na kolejna.
wazne, ze jestem zdrowa
pozdrawiam |
|
|